Zondag 15 december 2019
Twentesport

Sportcafé

Geplaatst op 15 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

Gisteravond leidde ik een sportcafé bij de vvDiepenheim. Dat is zo langzamerhand traditie. Om de pakweg twee jaar komt het verzoek en ik voldoe er graag aan. De kantine zit bij die gelegenheid vol en je hebt niet eens een microfoon nodig hebt, want niemand praat of rommelt erdoorheen. Waarom ik dit hier meld is vanwege een handigheid, waarmee andere verenigingen ook hun voordeel zouden kunnen doen. De vvDiepenheim koppelt namelijk de jaarlijkse ledenvergadering aan het sportcafé. Eerst een uur vergaderen en de reguliere zaken doornemen voor weer een nieuw seizoen en dan het nuttige met het aangename bundelen door de leden te pleasen met enkele gasten uit de sportwereld.

De vraag van het bestuur was om niet alleen met twee voetbalmannen op de proppen te komen, maar om ook eens een sportgrootheid uit een andere tak te presenteren. Dat leek mijzelf ook interessant en daarom vroeg ik naast Peet Bijen (foto), de aanvoerder van FC Twente, Gianni Romme, de tweevoudige Olympische kampioen van Nagano (1998), veelvoudig wereldkampioen et cetera als gast aan de Diepenheimse praattafel. Beiden zijn Hengeloërs. Romme is de partner van de Hengelose ex-topschaatster Jorien Voorhuis en is sinds enige tijd directeur van de ijsbaan in Enschede. Het concept bleek een schot in de roos. Want Romme boeide de mensen met zijn verhalen, anekdotes, uitleg over het topsportleven en zijn aanstekelijke manier van vertellen en Bijen sloot zich daar moeiteloos bij aan, hoewel hij als topsporter natuurlijk veel minder ervaring heeft.
Dat wilde ik zeggen tegen sportclubs en andere gremia die een boeiende spreker zoeken: bel Gianni Romme.

Overigens liet Peet, wiens contract met de FC in 2020 afloopt, tussen de regels doorschemeren dat hij bij een aannemelijk aanbod van plan is door te gaan bij de club waar hij al dertien jaar op de lijst staat. Ook vertelde hij schoorvoetend dat hem de (autoritaire) manier van werken van zijn voormalige trainer Marino Pusic niet bepaald had gelegen en dat hij de veel humanere aanpak van Gonzalo Garcia Garcia zeer waardeert en niet alleen hij, maar de hele selectie. Waarvan akte.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief