Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

FC Politiek

Geplaatst op 7 april 2019 door   ·   5 Reacties

De gemeenteraad van Enschede staat op het punt alles wat met FC Twente te maken heeft weer binnen de gemeentegrenzen te halen. Ja, ze zitten er bovenop bij de regionale trots. Ik vergeet nooit meer al die wethouders, raadsleden en andere types van de gemeente die een jaar of tien geleden met een hard plassertje wekelijks op de tribune van FC Twente plaatsnamen. En gezellig meegingen Europa in. Twente zou ze wel even leren in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Bremen, Londen en Odense. Op een puntje na lukte het kunstje zelfs voor de tweede opeenvolgende keer. Ik herinner me de iconische beelden toen troetelbeer Theo Janssen bijkans op zijn muil uit de bus viel bij het scoren van een kratje bier. Nee, Twente zou een voortvarende regio worden aan de hand van FC Twente.

Alleen jammer dat helemaal niemand de club fatsoenlijk controleerde, eens over de schouder mee keek in een jaarverslag. Gewoon eens een paar vragen stelde… Ja, de regionale krant ging veel later tekeer, maar ik vergeet nooit meer die bankzitter dansend op de perstribune. Hij telde ook ineens mee in het wereld van de voetbalverslaggevers die altijd wat minachtend naar het oosten keken. En al die commissarissen bleven natuurlijk ook zitten…

FC Twente was van de hele regio. Hengelo bouwde voor miljoenen het atletiekstadion (dat ongeveer net zo ver van de gemeentegrens af ligt als de Grolsch Veste…) om zodat de heren daar prettig konden trainen, douchen en gemasseerd worden. Met Heracles werden afspraken gemaakt over een gezamenlijk voetbalacademie. Waarbij FC Twente natuurlijk wel de baas was, en eerste keus had.

FC Twente bouwde een schuld op dichter op dichter bij de honderd miljoen dan bij de tien miljoen. Dat wordt langzaam maar zeker afgelost. En terecht. De club degradeerde. Terecht. En ze moeten het wel heel bont maken, als nu nog promotie naar de eredivisie nog wordt verkloot. Maar daag ze niet uit, leren de afgelopen twee wedstrijden.

En meteen krijgen ze weer een grote bek daar in het gemeentehuis. Als de rest van de regio niet meebetaalt, is FC Twente gewoon weer van Enschede. Ze kunnen daar helemaal niets, daar in dat gemeentehuis. Denk je nou echt dat de Enschedese politiek ooit in staat was geweest om het nieuwe stadion te bouwen of het muziekcentrum. Welnee, daar waren altijd anderen voor nodig. Anderen met geld, visie en daadkracht. Ja, criminelen met een vuurwerkfabriek in een woonwijk laten klootzakken, dat blijft voor mij altijd het voorbeeld van onkunde van het Enschedese bestuur

En nou, nou gaan ze hun tanden laten zien aan de regio. Sukkels.

Jan Medendorp

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Jeroen says:

  Goed verhaal Jan. De sukkels in Enschede hebben hun kop zo strak in de strop, dat Fc Twente heet, gelegd dat ze geen kant op kunnen. Waarom vraag ik mij al jaren af! Hebzucht en gulzigheid, als je dat hebt gaat het altijd fout. En de ‘gulle’ noabers, die zorgen wel goed voor zichzelf, die zorgen er wel voor dat ze hun geld tzt terug zien, de gemeente moet maar afwachten of er ooit wat terug komt.

 2. Joop says:

  Lieve Jeroen , weet je dan nog niet dat fct vd hele regio is , ook van Almelo. Velen uit Almelo spreek ik geregeld in de Veste. Als alle Almelose supporters vanuit Enschede ook naar Heracles gaan , is jullie eitje geregeld uitverkocht . Maar deze supporters houden van FCT .En ze laten jullie daar in Almelo met rust . Gr Joop . (Zou jij ook eens moeten doen , alsof jouw gelul de wereld verbeterd . Wees eens eeeeeen keertje positief . Moeilijk hè ? )

 3. Jeroen says:

  Ik begin er van te blozen Joop door mij ‘lieve’ te noemen.

  Ach man, jij probeert iets recht te praten wat krom is, dat deed jouw naamgenoot, met de achternaam Munsterman, ook ooit eens. De man had zulke magalomane ideeën en gedachtenspinsel dat het eindresultaat was bijna € 80 miljoen in de min.Sinds 1965 parasiteren op de naam van de hele regio terwijl het om een fusie van twee clubs uit Enschede ging. Als de gemeenteraad van Enschede nu echt consequent is laten ze dan ook direct de naam van de club eens gaan veranderen in Fc Enschede! Dan weten tenminste alle Tukkers waar we staan.

 4. Geurt says:

  De gemeente,in dezen, is de belastingbetaler. Vult de gehele regio de gemeentelijke tekorten aan ? Wat doet de gehele regio bij het oplossen van de problemen van de club voor de gehele regio ?
  Nul. Nada. Maar wel dagen mee feesten in Eanske bij titels, schalen en bekers.
  De regio moet de muil houden. Twente is van Enschede als het slecht gaat en van heel Twente als de glorieklokken luiden. Hengel voorop. Walgelijk selectieve verontwaardiging vanuit Weendbulistan. En Almelo is natuurlijk helemaal geen partij meer. Die mogen binnenkort hun licentie gaan inleveren, omdat ze geen eigen opleiding hebben.

 5. Joop says:

  Ach man (Paultje ) , hebt Uw naasten lief. Begin bij je zelf , eitje 🥚🥚🥚.
Archief