Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

FC Twente soeverein op de been bij bezoek aan De Kuip

Geplaatst op 28 januari 2024 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM/ENSCHEDE – Een uitslag van 0-0 suggereert dat er niet zoveel te melden valt, laat staan te beleven, maar dat geldt niet voor de wedstrijd die FC Twente vanmiddag in De Kuip tegen Feyenoord speelde; een treffen zonder doelpunten, maar met zindering. En daarboven de wetenschap dat in de aanloop veel, eigenlijk te veel, was gegaan over de naar Spartak Moskou vertrekkende Manfred Ugalde.

Een vreemd gesternte, temeer daar FC Twente ook schaakt op het bord met mogelijke opvolgers van de Costaricaanse  ster Myron Boadu. Het gevaar was dat dit ten koste zou kunnen gaan van de voorbereiding op Feijenoord-uit. Dat viel uiteindelijk erg mee, want de Tukkkers speelden vief en vaardig, met kansen over en weer, niet bang voor Feyenoord. En als de druk op de goal van Lars Unnerstall toeneemt is is de Twentse keeper op zijn best.

Dat verklaart de 0-0  in overwegende mate, met als effect dat FC Twente zich opmaakt voor een slotfase van de competitie met rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief