Woensdag 8 mei 2024

FC Twente en Heracles spelen beide een helft attractief

Geplaatst op 22 oktober 2023 door   ·   Geen reacties

ALMELO/ENSCHEDE – In een attractieve wedstrijd speelden Heracles Almelo en FC Twente vanmiddag gelijk. Het was een derby met letterlijk en figuurlijk twee helften. Na het eerste deel leek het al gedaan, want de gasten uit Enschede waren oppermachtig en leidden bij rust met 0-2, maar in het tweede bedrijf kwam de thuisploeg met veel Sturm und Drang sterk terug en scoorde ook twee keer.

De attractiviteitswaarde was groot. Feitelijk had de ploeg uit Enschede bij rust al een voor Heracles onoverbrugbare marge moeten realiseren, maar na de rust was er van de suprematie van de roodhemden weinig meer over en ook trainer Joseph Oosting kon dat na afloop in de Almelose catacomben niet verklaren.

Het was inderdaad onverklaarbaar dat de Enschedese club na dus een prima eerste helft, met goals van Sem Steijn en Daan Rots in de tweede helft  in de problemen kwam. FC Twente vermoedde wellicht de buit al binnen te hebben, maar de Heraclieden dachten daar toch even iets anders over.

Het werd aan Almelose kant kick and run, alles of niets, en dat betaalde zich uit.  De wedstrijd ging koken en gisten. Engels scoorde namens Heracles de aansluitingsgoal, wat een extra stimulans was om dan ook maar de gelijkmaker te scoren, wat nog lukte ook, en Sven Sonnenberg mocht zich hiervan kwijten.