Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

FC Twente heeft uiteindelijk weinig last van Almere City

Geplaatst op 13 augustus 2023 door   ·   Geen reacties

ALMERE/ENSCHEDE –  Betrekkelijk eenvoudig heeft FC Twente vandaag stand gehouden bij Almere City, want de ploeg van trainer Joseph Oosting was in alle opzichten superieur aan de promovendus. Het resulteerde in een makkelijke zege in de polder, met uiteindelijk 1-4 op het scorebord.

De doelpunten van de Tukkers kwamen op het conto van twee keer Ricky van Wolfswinkel en verder Robin Pröpper en Michel Vlap. De grootste tegenstander bleek, niet onverwacht, de ambiance te zijn, want het thuisteam was sterk gemotiveerd vanwege het hernomen enthousiasme in stad en streek over ‘eindelijk voetbal op het hoogste niveau’.  En  dat op de zeebodem notabene.

De sfeer was ernaar en aan dat enthousiasme van het thuispubliek moest FC Twente even wennen. Eenmaal gewend bleken de Tukkers als verwacht voetballend superieur te zijn. De bevrijdende goal kwam op naam van Robin Propper die een voorzet Michal Sadilek Almere City kreeg kleine mogelijkheden, maar Twente verdubbelde de marge. Danny Post bracht vuur in de harten van de gastheren terug met een poeier van afstand, maar daarna boog de ploeg uit Enschede de zaak finaal naar zijn hand toen Ricky van Wolfswinkel zijn naam als goalgetter met twee goals onderstreepte.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief