FC Twente laat zich in de Champions League verrassen

Geplaatst op 19 oktober 2023 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Hoewel  er lang zicht was op een knap resultaat gaf het vrouwenteam van FC Twente een lonkende zege in de groepsfase van de Champions League in enkele minuten uit handen. De ploeg stootte goed uit de startblokken, speelde soeverein, kwam halverwege op voorsprong door een treffer van good old Renate Jansen. Er waren kansen op meer, maar de Tukkers lieten na de voorsprong te vergroten en dat was vooral jammer omdat het de gasten  van bij  BK Häcken in leven hield. Na rust won de Zweedse ploeg door twee keer te scoren, dus 1-2.

FC Twente begon krachtig, aangevuurd voor het thuispubliek, dat de roodhemden van meet af aan aanvuurde. In deze kolkende ambiance kreeg FC Twente legio kansen in een perfecte ambiance met een aanminnig huispubliek. Alleen werden de kansen niet benut, maar er golfde overmoed door het stadion toen Leonie Vliek op het halve uur de ban brak door 1-0 te scoren.

Na de thee kwam de klap. De gasten zetten een tandje bij en binnen enkele minuten gaven de Tukkers de wedstrijd uit handen. Anne Anvegard scoorde de gelijkmaker, nog niks loos, behalve dat FC Twente het helemaal kwijt was. Felicia Schröder voltrok het vonnis door de 1-2 op de borden te laten zetten. Waarmee de Zweedse ploeg  uit de Europese titelstrijd ligt, dus geen Champions League…