Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

FC Twente tegen Riga FC zonder thuissteun van Vak P

Geplaatst op 4 augustus 2023 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Vanwege de ongeregeldheden tijdens en na de thuiswedstrijd tegen Riga FC moet FC Twente in de tweede ronde van de Conference League-wedstrijd in eigen huis spelen voor een leeg Vak, waar normaliter de meest fervente en roerige fans van de club zitten. Bovendien heeft de UEFA de club een boete van 62.000 euro betalen als gevolg van de rellen  en de vernielingen.

Daar moet FC Twente het mee doen. Het is de tol van de onrust en onlust. Ook het bestuur van FC Twente heeft rectie gegeven. ‘ Als we terugkijken op afgelopen week kunnen we niet om alle randzaken rond beide duels heen. Het legt nog steeds een schaduw over deze Europese week. Onze supporters waren niet in het stadion en dat was niet zonder reden. Vorige week donderdag direct na de wedstrijd bestormde een groep van zo’n 150 tot 200 personen de hoofdtribune, dat was schandalig. Natuurlijk was er op het gedrag van de Hammarby-supporters ook van alles aan te merken. Maar deze reactie kon echt niet. Na deze ongeregeldheden kon je een reactie verwachten, hoe triest dat ook is. Dat heeft ertoe geleid dat we maandagochtend het besluit hebben genomen dat we de kaarten gingen intrekken en niet naar Zweden zouden afreizen. FC Twente kwam de supporters tegemoet met een compensatie van 150 euro.

Een aantal supporters is alsnog afgereisd en heeft grote angsten moeten uitstaan en enkelen hebben zelfs noodhulp aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Eén supporter heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Helaas is gebleken dat ons besluit om de Twente-supporters niet te laten afreizen naar Stockholm de juiste was.

De komende dagen gaan we de administratie rondom de tegemoetkoming afwikkelen. Dat is een hele klus, maar dat willen we uiteraard goed doen. Iedereen weet dat al het gedoe voor het grootste deel komt door het bestormen van de hoofdtribune. Daardoor hebben heel veel goeden onder de kwaden geleden. We zetten alles op alles om deze personen op te sporen en gaan (langdurige) stadionverboden uitreiken en de seizoenkaart van betrokkenen intrekken. Het onderzoek is in volle gang. We zijn daarom ook blij met de nieuwe maatregelen van de KNVB die bepalen dat individuele ‘criminelen’ sneller kunnen worden aangepakt en harder worden gestraft.’

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief