Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Heracles laat AZ voetballen en koestert punt in Alkmaar

Geplaatst op 29 september 2023 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR/ALMELO – In een attractieve wedstrijd sleepte een fris en fuitig Heracles vanavond op bezoek bij AZ een punt uit het vuur. Op basis van karakter was dat terecht, want ofschoon AZ het beste van het spel had en na een kwartier ook op voorsprong kwam (door een doelpunt van wie anders dan het fenomeen Vangelis Pavlidis, zijn achtste) bleef Heracles attent en werd de ploeg uit Almelo allesbehalve weggespeeld. 

Het beeld was dat AZ klusje snel wilde klaren en dat Heracles de tijd zijn werk liet doen. De club liet de gastheren komen, maar ving ze ter hoogte van de zestien meter ook ook mieters op. Niettemin  kreeg AZ letterlijk kans op kans, maar was de Alkmaarse brigade slordig in de afwerking en dat brak formatie van trainer Pascal Jansen uiteindelijk op., want Anas Ouahim  scoorde na rust de gelijkmaker en koesterde die, waarbij hij nadrukkelijk wegbereider Navajo Bakboord betrok, eigenlijk uit het niets, maar die tellen ook, en zijn vaak het lekkerst.

AZ mocht van Heracles twee keer drie kwartoer het spel maken, graag zelfs, maar liep zich continu stuk op Almelose muren, waarbij met name keeper Michael Brouwer zich weer eens onderscheidde als volleerd verdediger van het doel.

Komend weekend staat in Almelo de provinciale kraker op de rol, want ontvangt Heracles Almelo in eigen huis PEC Zwolle, een vroege middagwedstrijd van twee ploegen die afgelopen jaar beide van de eerste divisie naar de eredivisie promoveerden.

 

 

 

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief