Woensdag 15 mei 2024

Heracles wint na rust van Excelsior en pakt drie punten

Geplaatst op 2 september 2023 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Dankzij doelpunten van Bryan Limbombe, Justin Hoogma en Mohamed Sankoh  won Heracles vanavond in eigen huis met 3-1 van Excelsior Rotterdam. De  doelpuntenproductie  kwam na de pauze tot stand,  met goals op naam van respectievelijk Bryan Limbombe, Justin Hoogma en Mohamed Sankoh.

Vooral in de tweede helft was de thuisploeg dominant en hadden de gasten van Woudenstein weinig in te brengen. Overigens begon Heracles na de thee wel op acchterstand, want  Nikolas Agrafiotis kopknikte de 0-1 op de borden. Het leek toen nog een makkelijke pot te worden voor de Almelose ploeg van trainer John Lammers. Excelsior deelde toen de lakens uit.

De thuisploeg herpakte zich en dus in het tweede bedrijf, maar voerde de spanning wel op door lang met de gelijkmaker te wachten. Het was tien minuten na het eerste fluitsignaal dat Heracles dan toch scoorde toen Bryan Limbombe  een voorzet van Emil Hansson tot een goal promoveerde. De opluchting  in het stadion was voelbaar , daar aan aan de Weezebeek.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam eveneens van Heracles Almelo. Een voorzet van Emil Hansson werd door Bryan Limbombe met het hoofd afgerond.  Dat zorgde voor rust in het veld waar vervolgens ook een rode kaart van Lazaros Lamprou  van Excelsior nog aan bijdroeg.