Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Homo’s

Geplaatst op 26 oktober 2023 door   ·   Geen reacties

Ja, de KNVB heeft het allemaal stevig in de hand. De aanvoerders van de eredivisieclubs mogen zelf weten of ze de OneLove-band willen dragen. Je hoeft dus niet met een veter in je bibs op een bootje te staan dansen om de discriminatie van homo’s en lesbo’s te bestrijden. Wil je ‘m niet dragen? Ook prima, even goede vrienden. We zijn hier tenslotte niet in Qatar, waar je een gele kaart kunt krijgen wanneer je voor je mening uitkomt, mits je die maar in de vorm van een speldje onder je sjaal verstopt. Maar zingen over homo’s, dat mag wel, tenminste: zolang je er maar op tijd weer mee ophoudt. Zo waren afgelopen zondagmiddag bij Heracles-Twente duidelijk homofobe spreekkoren te horen (‘Het zijn de homo’s uit Almelo’). Zou Michael Vlap, de geblesseerde middenvelder die zich met een biertje tussen de supporters had opgesteld, ook gezellig meegezongen hebben, net als John van den Brom en Lex Immers in 2011 met ‘We gaan op Jodenjacht’ nadat ze met ADO van Ajax hadden gewonnen wat toen nog een prestatie was? Er volgden sancties van de KNVB: de trainer kreeg vier wedstrijden schorsing, de speler moest één week toekijken.

Dat hoeven we deze keer niet te verwachten, want er werd niet ingegrepen in het stadion ondanks de afspraak, in juli van dit jaar gemaakt, dat de speaker eerst zal waarschuwen (wat dus niet gebeurde), dat de wedstrijd daarna zal worden stilgelegd (wat dus ook niet gebeurde) en dat de daders zullen worden opgespoord en een stadionverbod van maximaal achttien maanden tegemoet kunnen zien (wat dus al evenmin zal gebeuren). En waarom niet? ‘Omdat het tijdig stopte.’ Wacht, ik herhaal dit nog een keer, dan kunt u er even goed op kauwen: ‘Omdat het tijdig stopte’. Na bijna een minuut van rauwe ranzigheid uit de homofobe onderbuik was Heracles-homo Mario Engels (een Duitse homo, oei) zo slim om de 1-2 te scoren en de Twentse homo’s het zwijgen op te leggen. En dat was een reden om niets om te roepen in het stadion, meldt een homo van Heracles aan de homo’s van de NOS. Zijn directeur Rob Toussaint wil het volgens tubantia nl ‘niet onnodig groot maken’, wat voor deze Calimero-homo kennelijk normaal is, sterker nog: deze wedstrijd was volgens hem zelfs ‘een voorbeeld voor de rest van het land’. Herman Finkers heeft er een serieuze concurrent bij: in Almelo is altijd wat te doen, en we geven die flikkers van katoen.

FC Twente-homo Paul van der Kraan zat op de tribune, maar liet weten dat de spreekkoren hem zijn ontgaan. Hij ‘beraadt zich nog op een reactie’. Laat maar zitten, dove homo, koop liever een gehoorapparaat. De KNVB zegt (nog) niet naar het voorval te gaan kijken. Kijken helpt niet, stomme homo’s, je moet luisteren, dan kun je het hóren. Maar nee, zolang er geen melding van wordt gedaan, wat de homo’s van Heracles dus niet van plan zijn, of zolang die homo van een aanklager betaald voetbal er geen zaak van maakt gebeurt er dus niets. Van onze koninklijke voetbalhomo’s mag je maximaal zestig seconden ongestraft over homo’s zingen. Gelukkig werd het ook nog 2-2, net goed voor die homo’s uit Enschede. Overigens hoeft deze homo voor dit stukje ook geen sanctie te verwachten, want ik stop er nu mee. Tijdig. Nou, nog één keer dan, binnen de minuut: homo’s!

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief