Zaterdag 18 mei 2024

Na onthutsend begin komt FC Twente bij zinnen – en wint

Geplaatst op 9 december 2023 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Ondanks de beroerde eerste pakweg twintig minuten heeft FC Twente de vrijdagavondwedstrijd toch nog ruim gewonnen van Excelsior Rotterdam. Het leek een zeperd te worden voor de thuisploeg, die al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam, maar zich daarna  herpakte, waardoor het – uiteindelijk – toch nog op  4-2 stond toen de wedstrijd voorbij was.

Inderdaad, een knotsgekke pot voetbal, bijna onrealistisch,  want de Tukkers speelden alsof ze iets verkeerds hadden gedronken, of goed, maar dan wel te goed. Tot voelbare ontzetting scoorden eerst de Rotterdammers twee keer, waarna Manfred Ugalde de 1-2 van FC Twente voor zijn rekening nam. Het publiek ontwaakte daardoor uit de boze droom en de spelers eveneens.

Wat daarbij wel hielp was de veldverwijdering van een Rotterdamse speler na onbesuisd inkomen, al had dat ook met geel kunnen worden bestraft. Het was wel een ommekeer, want de aansluitingstreffer gaf de ploeg van  thuistrainer Joseph een enorme boost.

In niet al te lange tijd was  het zelfvertrouwen terug en daarmee de spirit in de rode formatie:  FC Twente liet de beer los. Er moest wel een penalty voor worden toegekend, wat een kolfje was naar de hand  de ingebrachte Ricky van Wolfswinkel : 2-2.

De kansen stapelden zich op en met nog tien minuten te spelen scoorde de ingevallen Ricky Van Wolfswinkel zijn zevende treffer van dit seizoen. Younes Taha vergrootte de  marge, wat een knotsgek vervolg van de wedstrijd opleverde, met  4-2 als  gevolg, waaronder de honderdste goal van Ricky van Wolfswinkel en een treffer van Younes Taha, dus 4-2.