Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Paasbluf

Geplaatst op 6 april 2023 door   ·   Geen reacties

Natuurlijk, je bent fan van FC Twente in goede en in slechte tijden. Wat dat laatste betreft hebben we onze portie voorlopig wel gehad en nu het al enige tijd beter gaat is het weer genieten geblazen – tenminste: in Enschede. Want het is zo langzamerhand wel duidelijk dat we ons voor een uitwedstrijd van FC Twente beter niet meer voor de tv kunnen zetten. Van de veertien tot nu toe gespeelde duels buiten de Beugel Bunker (vijf verloren, zes gelijk en drie gewonnen) was dat van afgelopen zaterdag bij Excelsior misschien wel het allerberoerdste. Oké, de entourage was bedroevend, het veld kut en de regen vervelend, maar wat onze jongens daar op de mat legden was om allesbehalve vrolijk van te worden. En natuurlijk ging het na afloop vooral weer over Michiel Vlap, om precies te zijn: over het aantal opgelegde kansen dat hij opnieuw aan zich voorbij liet gaan (lees: te beroerd was om er minimaal twee, misschien wel drie van te benutten).

Hij heeft intussen al een jaar niet meer gescoord en het begint echt een probleem te worden, een gebed zonder end, lang verhaal kort, alle cliché’s reken ik goed. Nu mogen we van een profvoetballer, die dagelijks een paar uur beroepsmatig met de bal bezig is, toch op z’n minst verwachten dat hij in het strafschopgebied een van de vier hoeken van het doel weet te vinden. Bij hem gaan alle ballen naast, en de meeste daarvan niet zo’n klein beetje ook. Toch heeft hij, voordat hij naar Enschede kwam, bij zijn vorige clubs Anderlecht, Bielefeld en Heerenveen in honderdacht wedstrijden drieëndertig keer gescoord. Hij kan het dus wel, maar in twee seizoenen FC Twente staat de teller tot nu toe op zeven. Zondag komt Cambuur op bezoek, dat is Eerste Paasdag, en als trainer Ron Jans hem nog een keer de kans geeft om in de  basis te beginnen, dan hoop ik, voorwaar ik zeg u, op de wonderbaarlijkste opstanding sinds die van Lazarus. Nee hoor, dat is geen blasfemie, mijn naam is Haas.

Zo, en dan moeten we ons nu nog even verplicht kwaad maken op Peter Bosz. Deze internationale toptrainer, categorie Tuchel-Guardiola-Mourinho, heeft het namelijk gewaagd om de lokroep van FC Twente te negeren. En niet zomaar negeren, nee: meneer wacht liever op een ‘grotere club’. Hij heeft groot gelijk: hij is te groot voor FC Twente, deze kanjer in mijn persoonlijke Bluf & Branie Top Drie, vóór Robert Maaskant en Aad de Mos. Als je twee van dergelijke klasbakken achter je weet te laten, dan ben je pas echt een grote meneer. Ontslagen bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais, dat soort afkoopsommen zijn voor een eenvoudig clubje als FC Twente niet op te brengen. Peter Bosz wacht liever op een grote club. Dat komt dan mooi uit, wij wachten liever op een grote trainer. Laat hem lekker bij Ajax de boel nog verder verzieken. Kom op, van der Sar, doe één keer iets goeds voor de rest van Nederland.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief