Zes punten Bully; shirtreclame mag geen naam hebben

Geplaatst op 2 oktober 2023 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Het is een oude grap onder de vaste bezoekers van de Bully-thuiswedstrijden: zolang Herman Kemna van de zenuwen niet op de Saasvelderlaan staat te ijsberen, is er weinig tot niets aan de hand. Zondagmiddag kon de ex-voorzitter rustig aan de Sportlaan blijven kijken naar de eerste teams van zijn favoriete hockeyclub. Bij de dames was er geen enkele factor die een eenvoudige overwinning in de weg zou kunnen staan, voor de heren werd het op het laatst nog even spannend, maar toen was Kemna bij een veilig lijkende voorsprong al vertrokken.

Het was duidelijk: voor sportieve ramptoeristen was er zondag weinig te zoeken op het hockeycomplex van Bully, dat er weer spic & span bijlag. De dames van trainer-coach Thiemo Bruining waren vanaf minuut één volkomen superieur over de Utrechtse studentes van USHC, die niet alleen met twee punten minder op de ranglijst, maar ook met een defensieve tactiek naar Oldenzaal waren gekomen. Aanvallend hadden ze weinig in te brengen, en als er al eens een verdwaalde bal in de richting van het doel ging, dan stond daar keepster Saar Schepers, vorig seizoen nog in de jeugd actief, als een kasteel tussen de palen. Aan de andere kant scoorden Nikki Mulder, Bente Habers, Jet Beuvink en Noa Willemsen de doelpunten voor de thuisploeg. Laatstgenoemde deed dat toen de Utrechtse keepster voor een veldspeelster was opgeofferd om redenen die niet voor iedereen even duidelijk waren – veel zin had het in ieder geval niet.

De heren van Bully hadden aanvankelijk geen kind aan Arnhem, dat met één punt minder net onder hen op de ranglijst stond. Jan-Willem Wijnbergen soleerde na ruim een minuut succesvol door de cirkel en scoorde met de lage backhand de 1-0, waarna hij vlak voor rust een strafcorner rechtstreeks verzilverde (2-0) en toen Leen Timmers in het derde kwart na een tikitaki-combinatie in de doelmond het beslissende tikje voor de 3-0 gaf, leek de wedstrijd beslist. Daar dachten de Arnhemmers evenwel anders over en omdat zij nog drie keer het net wisten te vinden, ontstond er zowaar een spannende slotfase, die uiteindelijk met een 5-3 overwinning voor Bully afgesloten werd. Dat was de tweede winst van deze zondag en daar bleef het bij, want de Oldenzalers hadden ook graag met een mooie sponsornaam op het nieuwe shirt willen scoren, maar ergens tussen de drukker en de leverancier ging iets mis. En daar kan Herman Kemna ener-’veren’-d over vertellen.