Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

Dammers Witte van Moort boeken remise met spanning

Geplaatst op 4 februari 2024 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het eerste team van de damclub Witte van Moort speelde dit weekend met 10-10 gelijk tegen de Drentse ploeg Hijken DTC. De ploeg ging voortvarend van start, kwam me 3-0 voor en zette ook daarna de toon, maar Hijken beef in de buurt. In de laatste partij werd op het scherpst van de snede gespeeld, maar ook dat eindigde in een remise.

Het was al met al een levendige wedstrijd, waarin langdurig spannend bleef. Met nog drie ronden te gaan leidden de Westerhaarders met 8-6, maar ze boetten daarna in aan power. Uiteindelijk kwam het aan op de laatste loodjes, die naar het spreekwoord zegt vaak het zwaarste wegen.

Bij het scheiden van de markt had clubvoorzitter Gil Salomé een interessante pot tegen Jacob Okken. Na een boeiende opening toonde Salomé zijn kracht in het middenspel waardoor hij uiteindelijk met twee plusschijven het eindspel in ging. Salomé miste een winnende damafname waarna Okken nog door een piepklein gaatje naar remise ging.

Daarmee werd het 10-10 en sleepten de Westerhaarders weer een belangrijk wedstrijdpunt binnen. Witte van Moort staat nu opde achtste  plaats vlak boven de nacompetitiestreep. In het restant van de competitie zijn resultaten dus nog zeker nodig, de eerste kans daarvoor is 17 februari, thuis tegen DUO uit Doetinchem.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief