Vrijdag 12 juli 2024
Twentesport

Dammers Witte van Moort knap derde in KNDB-beker

Geplaatst op 3 juni 2024 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR/UTRECHT- De dammers van Witte van Moort uit  Westerhaar  zijn afgelopen weekend in Utrecht als derde geëindigd in de strijd om de KNDB-beker, vroeger een meerdaags evenement het Westerhaarse team. Met 28 viertallen was het een geslaagde damdag. Uiteindelijk won denksportcentrum Den Hommel.

Het deelnemersveld had qua kwaliteit wel enigszins ingeboet vanwege het EK dat gelijktijdig in Italië plaatsvond. Om die reden moest Witte van Moort sterspeler Jitse Slump missen, maar ook bij andere verenigingen ontbraken sterke spelers. Er zat veel spanning op de matches. In de zesde en laatste ronde werd gespeeld tegen Hijken DTC.

Witte van Moort stond uiteindelijk samen met Hijken aan kop en kon dus in een rechtstreeks duel bekerwinst afdwingen, maar dat lukte vanwege ongelukkige wendingen niet. Zo gaf Salomé een winnende stelling tegen mysticus Jansen uit handen en verloor, terwijl Wong zichzelf tegen oud-wereldkampioen Boomstra de afgrond in combineerde. Aalberts en Hessing werden afgestopt door De Vries en Okken.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleken de Westerhaarders netjes als derde te zijn geëindigd in deze bekerstrijd, die werd gewonnen door Hijken. Samen met de verdienstelijke vierde plaats in de reguliere competitie kan de damclub Witte van Moort terugzien op een geslaagd seizoen.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief