Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Dammers Witte van Moort pakken een belangrijk punt

Geplaatst op 21 januari 2024 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – In de achtste ronde van de clubcompetitie voor damverenigingen heeft het eerste team van Witte van Moort uit Westerhaar in Gouda remise gespeeld tegen de gastheren van Damlust. Het werd 10-10. Dat was wel een gouden winstpunt. Dat geldt helemaal als de toppers Martijn van IJzendoorn en Erno Prosman deel uitmaken van de tegenpartij.

De wedstrijd startte goed voor de Westerhaarders. Thijs van den Broek nam een ijzersterke ruil waarna tegenstander André Venema moest berusten in schijfverlies. De rest was een kwestie van techniek voor Van den Broek waarmee hij Witte van Moort op voorsprong zette.

Jitse Slump speelde tegen de op papier zwakste Gouwenaar Björn Winkel en zegevierde. In het vervolg kwamen de Goudse ploeg evenwel sterk terug, wat gekoppeld aan enkele verloren partijen de spanning helemaal terugbracht, waarna een periode van stabilisatie volgde met over en weer kansen op de volle mep, wat tot het einde aanhield.  De thuisploeg voerde de druk op, de Westerhaarse formatie kraakte, maar bezweek niet, blies met 10-8 achterstand nog twee keer in de bus, wat op het eind 10-10 betekende, goed voor een gouden wedstrijdpunt voor de Westerhaarders, die zo wat afstand nemen van de degradatiezone. Over twee weken speelt Witte van Moort een thuiswedstrijd tegen Hijken DTC.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief