Zondag 3 maart 2024
Twentesport

Gelijkpel van Witte van Moort voelt thuis als domper

Geplaatst op 2 oktober 2022 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het eerste team van de damclub Witte van Moort speelde dit weekend in het eigen onderkomen te Westerhaar gelijk tegen het tweede team van Van Stigt Thans. Dit team heeft drie sterke Afrikaanse spelers in de gelederen die makkelijk in het eerste team van de Schiedammers zouden meekunnen.  De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een remise van tien tegen tien.

Bij de 8-8 tussenstand zag het er nog altijd goed uit voor Witte van Moort. In de twee resterende partijen zaten de Westerhaarders nadrukkelijk aan de goede zijde van het bord. Marino Barkel had de winnende zet al ingevuld op zijn notatiebiljet, maar verzuimde deze op het bord ten uitvoer te brengen. In de partij kon Edwin de Jager nu nog net ontsnappen naar remise.

Dat ook Yuen Wong na een uiterst sterk gespeelde pot niet tot winst kwam was wel heel zuur. De normaal zo degelijke Jeroen Kos werd langzaam maar zeker weggespeeld en Wong kon in het eindspel de kroon op zijn werk stellen. Door op het verkeerde veld dam te halen gebeurde dat niet waardoor Kos en zijn team ontsnapten.

Over twee weken wacht Witte van Moort een zware uitwedstrijd bij het eerste team van Schiedam.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief