Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

Jeugddammers stralen tijdens damfeest Witte van Moort

Geplaatst op 11 november 2023 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Een kleine dertig jonge dammers speelden bij gastheer/sponsor Witte van Moort de degens met elkaar kruisen. Het betrof een  toernooi in het kader van de zogenaamde PODB-cup. Het idee echter is een regionale competitie in plaatsen in Overijssel om jeugddammers met elkaar te verbinden en het damspel te laten beoefenen, onder meer uit Gramsbergen en Dedemsvaart en Hattem.

Alle dammers en gasten werden door jeugdcoördinator Frank Schippers van Witte van Moort welkom geheten en Jeffrey Steen deelde de deelnemers in groepen in. Er werd in een aantal rondes fel gestreden om de bovenste plekken.

Namens de plaatselijke trots mocht Levi Letteboer debuteren. Saillant: ongeveer 46 jaar eerder begon vader Bertwin Letteboer met dammen bij de club. Voor Lotte Potgieter was het de tweede keer dat ze meedeed aan het jeugdformat. Beiden speelden verdienstelijk.  In de prijzen voor Witte van Moort vielen Jaïr Rotich en Bram Oelen met een keurige vierde plek. Beau Huiskes werd in zijn poule gedeeld derde, maar kon in de barrage net niet het begeerde eremetaal claimen.  Er zijn trouwens op de vrijdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur kennismakingsactiviteiten.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief