Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Oostelijk mannenhockey heel ver weg van de subtop

Geplaatst op 1 juni 2023 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Afgelopen maandag verloren de mannen van Nijmegen de derde en beslissende wedstrijd in de play offs voor promotie naar de hoofdklasse met 2-3 van Schaerweijde, waardoor de ploeg uit Zeist zich verzekerde van nog een seizoen aanhaken op het hoogste niveau. Daarmee blijft de bijdrage van het herenhockey in District Oost (grof gezegd alles ter rechter zijde van Ede-Wageningen tot Arnhem-Nijmegen en de driehoek Deventer-Zwolle-Enschede) tot de landelijke subtop beperkt tot één plek in de promotieklasse, zeg maar de Keuken Kampioen Divisie. Daaronder één groot gat, tot aan de eerste klasse, waarin EHV uit Enschede gezelschap krijgt van grote clubs met een roemrijk verleden zoals Upward (Arnhem), Union (Nijmegen) en Zwolle die alle drie (!) degradeerden uit de overgangsklasse.

Daarmee hebben we het over het vierde niveau van Nederland, waarop EHV zich voor het eerst teweer moest stellen tegen een overmacht van vijf ploegen uit (de regio) Amsterdam, die gezamenlijk het linker rijtje bevolken, met GHBS uit Groningen als traditionele runner up. In de andere eerste klasse kon Wageningen het niet redden, terwijl het Oldenzaalse Bully in de tweede klasse niet verder kwam dan de top van het rechter rijtje. Voor het goede nieuws moeten we helemaal naar de derde klasse, waar Almelo nog volop in de race is voor promotie, met Twente (Hengelo) en Drienerlo als solide meekomers. De echte koploper, maar dan qua afstanden voor de uitwedstrijden, is het Enschedese PW, dat in de vierde klasse op de zevende en laatste plaats staat, met tegenstanders tot in Friesland (Harlingen), Flevoland (Lelystad, Zeewolde), Drente (Assen) en Groningen (Eelde) waar de Enschedeërs zondag verwacht worden om een ‘lood’-zwaar seizoen af te sluiten.

Ook bij de dames is Nijmegen het hoogst spelende team van Oost, zeker nu het naar de promotieklasse (tweede niveau van Nederland) is gepromoveerd. De overgangsklasse kent geen Twentse inbreng meer sinds Bully twee weken geleden de vlag moest hijsen, waardoor het volgend seizoen in de eerste klasse stijf staat van de Twentse derby’s met Bully, EHV, Twente en Almelo, ervan uitgaande dat men zich aan de W. de Clerqlaan weet te handhaven. Nieuw op dit niveau is Union, dat dus ook met de dames degradeerde ten teken dat daar iets niet helemaal goed gaat. In de derde klasse moest Haackey het onderspit delven, terwijl de dames van Goor prima presteerden en onder de kennelijk nog altijd bezielende leiding van Hans Extercate gewoon weer voor een jaar bijtekenden. Zij krijgen gezelschap van de Drienerlo-studentes, die cum laude slaagden voor de masterstitel in de vierde klasse.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief