Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Salomé troeft Aalberts in strijd Johan van Dijk Memorial

Geplaatst op 25 mei 2024 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het zevende Johan van Dijk-toernooi van de Westerhaarse damclub Witte van Moort werd een spannende aangelegenheid, waarbij uiteindelijk Gil Salomé en Bert Aalberts met allebei dertien punten om de hoogste eer streden.

Salomé nam het in de slotronde op tegen Tomasz Miksa terwijl Aalberts tegen Edwin Twiest speelde. Waar Salomé wist te winnen kwam Aalberts niet verder dan remise zodat Salomé met een punt voorsprong de winnaar van het toernooi werd. Gerbrand Hessing eiste na een nuttige overwinning in de slotronde het brons op.

Salome  was vele jaren één van de grote animatoren van het jeugddammen in Westerhaar. Het was dan ook mooi dat het toernooi naast geroutineerde dammers ook enkele enthousiaste jeugdspelers trok.

In de B-groep was Jeffrey Steen de sterkste. Hij in vorm en liet dat ook ook zien met onder meer een knappe remise tegen de toernooiwinnaar. Bertwin Letteboer eindigde als tweede en de derde plek was voor Jeroen Schokker, die furieus startte aan het toernooi (8 uit 4) maar bescheiden eindigde.

In de C-groep wist Bennie Lawant bovenaan te eindigen. Hij was qua rating geen favoriet voor deze zege maar gelukkig zijn de prestaties op het dambord nog altijd leidend. Als tweede eindigde de talentvolle jongeling Fienne Martens en de derde plaats was voor Mark Paters.

Voorzitter/toernooiwinnaar Gil Salomé reikte samen met Gerwin van Dijk de prijzen uit en sprak de hoop uit eenieder op het volgende Johan van Dijk-memorial weer te zien.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief