Vrijdag 12 juli 2024
Twentesport

Yuen Wong uit Borne Nederlands kampioen sneldammen

Geplaatst op 9 juni 2024 door   ·   Geen reacties

UTRECHT/WESTERHAAR – De damclub Damclub Witte van Moort uit Westerhaar heeft sinds dit weekend een Nederlands kampioen in haar midden. Het was de in Borne woonachtige Yuen Wong, lid van Witte van Moort, die dit weekend Utrecht nationale sneldamdetitel opeiste. Hij boekte het grootste succes uit zijn carrière tot nu toe.

De reputatie van Wong als begenadigd sneldammer is tot ver buiten Westerhaar wel bekend. Wat dat betreft zat een triomf als deze al langere tijd in het vat, maar dat de titel uitgerekend dit jaar werd binnengesleept mag verrassend genoemd worden. Zo mocht Wong in eerste instantie niet eens meedoen aan het NK omdat hij de kwalificatiewedstrijden miste, maar door een afzegging kwam Wong in beeld om de opengevallen plaats in te nemen.

Ook in de zes wedstrijden tellende voorrondes ging het bepaald niet vanzelf. Na vier rondes dreigde uitschakeling maar via een uiterste krachtsinspanning wist Wong de laatste twee wedstrijden te winnen zodat hij op het nippertje instroomde in de A-finale.
Overtuigende finale

In de achtkoppige finale schoot Wong uit de startblokken. Na vier overwinningen, onder andere op regerend sneldamkampioen Gerlof Kolk, leek Wong recht op de titel af te stevenen. In ronde 5 en 6 kwam er wat zand in de motor met twee remises zodat de voorsprong op achtervolger Anton van Berkel slonk tot één punt. Uitgerekend deze Van Berkel was in de slotronde de tegenstander zodat Wong aan een remise voldoende had voor de titel. Van Berkel probeerde van alles maar Wong hield de stand in evenwicht, zodat Wong na het beklinken van de remise als Nederlands kampioen op de schouders kon. Een fantastisch resultaat dat ook mooi afstraalt op de Bornse damvereniging, waar Wong zijn damopleiding genoot en nog altijd actief is in de onderlinge competitie.
Overige deelnemers.

Naast het topresultaat van Wong is de damclub ook trots op de grote deelname van haar leden aan dit evenement, wat aangeeft dat de club ook in de breedte goed voor de dag komt. In de A-groep kwamen Bert Aalberts en Edwin Twiest uit in de B-finale en reikten tot respectievelijk plek 13 en plek 15. In de B-groep won Jeffrey Steen de voorrondes maar in de finales speelde hij wisselvallig en liep hij het podium net mis (plek 4). Mark Paters eindigde als 10e. In de C-groep eindigde Gert Brink in de A-finale op plek 7. Gerrit Talen behaalde plek 16 en Bennie Lawant reikte tot plek 23. Last but not least de aspiranten waar Jayden van der Velde op de twaalfde plaats eindigde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief