Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Zinderdende clash handbalvrouwen eindigt onbeslist

Geplaatst op 18 november 2018 door   ·   Geen reacties

 

DEURNINGEN – De handbalderby tussen de vrouwenteams DSVD en Borhave eindigde dit weekend onbeslist, maar had alles wat je ervan hoopt: spanning, sensatie en zinnenprikkeling.

DSVD en Borhave speelden voor het eerst sedert drie jaar weer tegen elkaar, maar voor de eerste keer op het hoogste niveau, namelijk in de eredivisie. Na een zenuwslopende wedstrijd stond er 30-30 op het scorebord. Ondanks de spanning en rivaliteit heerste ook een reüniesfeertje bij de speelsters en de supporters uit Borne en Deurningen.

Borhave speelt alweer voor het derde seizoen erdivisie en DSVD voor het eerst. Het team uit Borne stond het vaakst op voorsprong, halverwege leidde DSVD met één punt voorsprong (15-14), maar in de absolute slotfase had Borne bij nog 30-31 kunnen realiseren.

De wedstrijd was reclame voor de handbalsport en toont volgens woordvoerder Varenhorst van Borhave aan dat Twente in staat is twee volwaardige regionale eredivisieploegen te vormen. Dat komt volgens hem door ‘nuchtere liefde voor het spel en aandacht voor het regionale talent’

FOTO: Herman Zandhuis (aanval Tara Grashof van Borhave)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief