Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Het weekend van de Jelles bij de VIRO-strijd in Goor

Geplaatst op 8 september 2019 door   ·   Geen reacties

GOOR – De laatste koers voor de VIRO Criterium Cup Twente bij de elite/beloften is dit weekend in Goor gewonnen door Jelle Wolsink uit Hengelo. Hij versloeg op de meet Max Kroonen en Arjan Hofman. De positie van die andere Jelle, klassementsleider Jelle Johanink uit Lattrop, kwam in de straten van Goor niet meer in gevaar.

Bij de vrouwen was Sanne Bouwmeester in het Twentse Haagje de winnaar en werd de meerdaagse gewonnen door Tessa Neefjes, mede doordat Arianna Pruisscher in Goor verstek moest laten gaan vanwege haar deelname aan de Boels Ladies Tour.

Voor de elite/beloften zit de VIRO-strijd er nu op, de amateurs hebben nog een koers te gaan. Zij rijden komende zaterdag in Nijverdal nog de Ronde van het Villapark. Op dat parcours in Nijverdal worden volgend jaar de Nederlandse kampioenschappen jeugdwielrennen verreden. Wielink gaat als leider van start, maar voelt de hete adem van Heini Koornberg en Gerard Haasjes in zijn nek. Net als in Goor worden in Nijverdal extra tussensprints verreden voor punten. Daardoor ligt de strijd nog volledig open.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief