Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Only Friends, sporten voor iedereen met een handicap

Geplaatst op 13 mei 2023 door   ·   Geen reacties

De Ronde van Overijssel zit er weer op. Een prachtige wedstrijd is het geworden, met zeker in start- en finishplaats Rijssen heel veel toeschouwers. Ook ’s morgens was het bij de start al druk, en niet te vergeten in het Parkgebouw, zoals altijd de permanence van de wedstrijd. Traditiegetrouw werd daar voor de gasten en sponsoren ook weer een soort wielertheater gehouden met diverse gasten. Gast van de dag was dit keer de winnaar van de Ronde van Overijssel 1981, Jan Feiken uit ( toen ) Muntendam. Ook in 1979 ging Jan als eerste over de streep, maar werd toen na protest gediskwalificeerd door de jury. Beter gezegd, alleen de voorzitter van de jury, want alle anderen en ook het publiek zagen wel dat Herman Snoeijink door Feiken met zijn handen werd afgehouden, maar dat dit gebeurde nadat de man uit Denekamp plotseling van de ene naar de andere kant overstak in de laatste 200 meter en Feiken anders de hekken was ingereden. Jan had er zaterdag zin in, vertelde de ene anekdote na de andere, kreeg de zaal volledig plat van het lachen, kortom, een topgast.

Kim Elzenga was ook een van de gasten, en zij stond daar namens Only Friends, een sportvereniging voor mensen met een handicap. Voor het eerst mochten ook zij deelnemen aan het middagprogramma, met niet alleen een dikke bandenrace voor de plaatselijke schooljeugd maar ook wedstrijden speciaal voor deze gehandicaptengroep. Kim vertelde er bevlogen en enthousiast over ’s morgens, gaf de noodzakelijkheid van het sporten voor juist mensen met een handicap haarscherp aan en kreeg de zaal volledig stil. De wedstrijden werden een groot succes, zal ongetwijfeld een vervolg krijgen. Niet in de laatste plaats door al die vrijwilligers die de helpende hand toestaken om de wedstrijd tot een feest te maken. Voor wie meer wil weten, klik op internet op  Only Friends Twente, Kim en de doelgroep zullen er blij mee zijn.

En wie er die middag bij was, daar bij het Parkgebouw, en al dat enthousiasme van dichtbij mee heeft gemaakt zal het met mij eens zijn : niet alle topsport komt op televisie.

Harry Middeljans

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief