Donderdag 28 maart 2024

Bruns bezegelt in Groningen lot van ‘oude’ club Heracles

Geplaatst op 19 januari 2019 door   ·   4 Reacties

GRONINGEN/ALMELO – Een kwartier voor tijd bezegelde Thomas Bruns binnen drie minuten het lot van zijn oude club Heracles en werd zo bij zijn debuut de held van Groningen. In twee minuten scoorde de Wierdenaar twee doelpunten, de ene nog mooier dan de andere.

Door een penalty van Samir Memisevic in de twaalfde minuut werd de eindstand 3-0. Tot de opleving van Bruns, die sowieso liet zien hoe onbegrijpelijk het is dat Vitesse hem geen positie gaf, want hij strooide weer met fluwelen passes, de herrijzenis van de kleine koning van het middenveld.

Het was sowieso een verdiende overwinning voor Groningen, dat door meer oud-Heraclieden wordt gedragen, want behalve Bruns is ook Illias Bel Hassani de gelederen komen versterken, en speelt Mike te Wierik al enige tijd voor de groenwitten van de Euroborg.

Heracles speelde bij vlagen prima, met goede combinaties van sterk-duo Brandley Kuwas/Kristofffer Peterson, maar het was in het grote geheel te weinig. Al was het wellicht anders gelopen als Lehrin Duarte kort voor rust wel een enorme kans op de gelijkmaker had weten te benutten, maar keeper Sergio Padt redde fabuleus.