Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Bruns bezegelt in Groningen lot van ‘oude’ club Heracles

Geplaatst op 19 januari 2019 door   ·   4 Reacties

GRONINGEN/ALMELO – Een kwartier voor tijd bezegelde Thomas Bruns binnen drie minuten het lot van zijn oude club Heracles en werd zo bij zijn debuut de held van Groningen. In twee minuten scoorde de Wierdenaar twee doelpunten, de ene nog mooier dan de andere.

Door een penalty van Samir Memisevic in de twaalfde minuut werd de eindstand 3-0. Tot de opleving van Bruns, die sowieso liet zien hoe onbegrijpelijk het is dat Vitesse hem geen positie gaf, want hij strooide weer met fluwelen passes, de herrijzenis van de kleine koning van het middenveld.

Het was sowieso een verdiende overwinning voor Groningen, dat door meer oud-Heraclieden wordt gedragen, want behalve Bruns is ook Illias Bel Hassani de gelederen komen versterken, en speelt Mike te Wierik al enige tijd voor de groenwitten van de Euroborg.

Heracles speelde bij vlagen prima, met goede combinaties van sterk-duo Brandley Kuwas/Kristofffer Peterson, maar het was in het grote geheel te weinig. Al was het wellicht anders gelopen als Lehrin Duarte kort voor rust wel een enorme kans op de gelijkmaker had weten te benutten, maar keeper Sergio Padt redde fabuleus.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Paul says:

  En opnieuw met kromme tenen gekeken naar een ploeg die geen inzet toonde, geen bezieling had, geen felheid demonstreerde.
  Al met al waar-de-loos!
  Heracles moet oppassen niet in het rechter rijtje te belanden, want dat is voor het het weet het geval. Zeker op de manier zoals ze voetballen bij uitwedstrijden. De eerste fatsoenlijke aanval kwam pas na 29 minuten. Als je het gaat analyseren, wordt het uiteindelijk een 12 tot 15 plek.
  Ik hoop dat ik het faliekant mis heb maar mijn gevoel zegt niet veel goeds.

 2. Jeroen says:

  De basis, om ook in de uitwedstrijden succesvol te zijn Paul, ligt in het feit dat onze trainers eens moeten beginnen om de vaste basis 11 te benoemen. Geen poespas meer dan die en dan weer deze spelers op de backpositie. De verdediging is simpel: Breukers – Rossmann – Van den Buijs en Van Hintum. Laat deze mannen nu ook gewoon eens enkele wedstrijden staan. Ook het middenveld is met Merkel, Osman en Duarte ook de vaste waarde. Aanvallend met Kuwas, Dalmau en Peterson. Het is zo simpel heren trainers. Ja deze 11 kunnen ook een uitwedstrijd verliezen, maar laat ze tenminste staan en geef ze vertrouwen om het vervolgens in de daaropvolgende thuismatch te laten zien. Ik zit niet op uitspraken van onze trainer te wachten die zegt dat Heracles in uitwedstrijden een ‘wundertüte’ is. Kom op Wormuth jij maakt er een tobola van en bent er verantwoordelijk voor dat het een ‘wundertüte’ aan het worden is. Hou het simpel en duidelijk voor alle spelers.

 3. Geurt says:

  Zodra die paupers echt gras ruiken vindt er een collectieve braindrain plaats bij Calimero. Met de Wormuth der wanhoop lopen ze weer tegen een kansloze afstraffing aan. Alleen goed op kunststof. Slecht voor het milieu ook, die club.

 4. Joop says:

  Geurtje , laat Calimero toch aan klooien . Kijk eerst eens naar je eigen cluppie, Mario en zijn volgelingen bakken er ook weinig van . Wees trots op fct , en die anderen op Calimero. Gaan we samen door eeeeeen deur ! 😜⚽️😋⚽️🤪⚽️😀⚽️🍻
Archief