Donderdag 9 mei 2024

Heracles na rust afgetroefd: van 0-2 naar 3-2 in Almere

Geplaatst op 28 oktober 2022 door   ·   Geen reacties

ALMERE/ALMELO – Van een niets-aan-de-hand-wedstrijd eindigde het bezoek aan Almere voor Heracles Almelo  vanavond in een alles-aan-de hand-wedstrijd. Bij rust stonden de zwartwitten soeverein met 0-2 voor, na het laatste fluitsignaal  was dat omgeslagen in 2-3.

Samuel Armenteros en Emil Hansson maakten vóór rust de goals voor Heracles. Weliswaar kreeg ook Almere kansen, maar de Almeloërs waren duidelijk de bovenliggende partij. Toen al bleek dat de thuisploeg voetballend niets onderdeed voor de Almelose ploeg van John Lammers, die in dat stadium nog wel de bovenliggende formatie was, met meer spirit en meer drive.

Het omkeerpunt kwam na enkele minuten in het tweede bedrijf toen Almere-trainer Alex Pastoor een dubbele wissel toepaste. Stije Resink schoot op geweldige wijze de aansluitingstreffer binnen en even later maakte Illias Alhaft er op eveneens heerlijke wijze 2-2 van De boot was voor de Almelose lijstaanvoerder helemaal aan toen Joey Jacobs  er niet lang daarna ook nog 3-2 van maakte.

Heracles kwam die mokerslag in de laatste twintig minuten niet meer te boven. De frustraties namen toe in de Almelose brigade, wat Matheo Les krijgt rood na  een harde overtreding op Lance Duijvestijn nog op een rode kaart kwam te staan. Zo’n avond was het in de polder.