Zaterdag 27 april 2024

Heracles wint van nieuwe eredivisionist Emmen

Geplaatst op 14 juli 2018 door   ·   Geen reacties

BORNERBROEK/ALMELO -Heracles heeft in Bornerbroek met 1-0 gewonnen van het naar de eredivisie gepromoveerde Emmen dankzij een benutte strafschop.

De nieuwe spits Adrián Dalmau debuteerde in de hoofdmacht en vormde samen met Tarik Kada en Brahim Darri de Almelose aanvalslinie. Het drietal maakte een half uur vol, want de nieuwe trainer Frank Wormuth wilde drie voorhoedes testen. Een kwartier vóór rust gingen Silvester van der Water, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc het front vormen. Na een uur werd het trio Kristoffer, Peterson, Joey Konings en Brandley Kuwas ingebracht.

De eerste helft was trouwens een matte vertoning. In het tweede bedrijf kwam er iets meer reuring en kreeg Reuven Niemeijer ettelijke kansen om de score te openen, maar had voor een doelpunt een penalty nodig na een overtreding op Mohammed Osman.

Heracles speelt morgenmiddag thuis, in het eigen stadion, tegen Jong Ajax. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Open Dag van de club aan de Weezebeeksingel.

Heracles-Emmen 1-0 (0-0)
Opstelling Heracles eerste helft: Blaswich, Breukers, Pröpper, Sama, Van den Buijs, Van Nieff, Monteiro, Duarte, Kada (31 Van der Water), Dalmau (31 Vermeij), Darri (31 Erkilinc)
Tweede helft: Brouwer, Droste, Rossmann, Van de Berg, Van Hintum, Leemhuis, Osman, Reuven Niemeijer, Van der Water (62 Kuwas), Vermeij (62 Konings), Erkilinc (62 Peterson)
Geel: Van Hintum
Arbiter: Mulder