Overwinning SVZW, Hulzense Boys opnieuw onderuit

Geplaatst op 4 maart 2017 door   ·   Geen reacties

HULSEN/WIERDEN – Hulzense Boys heeft vanmiddag in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal opnieuw verloren. Dit keer was het koploper WHC dat te sterk was en met een nipte 0-1 zege de punten pakte. SVZW deed het beter. Op eigen veld wonnen de Wierdenaren van FC Zutphen: 4-2.

Hulzense Boys–WH 0-1

Het duel tussen degradatiekandidaat Hulzense Boys en koploper WHC leek op voorhand een uitgemaakte zaak. De thuisploeg wilde daar niets van weten en bood prima tegenstand. Anders dan bij de wedstrijd in Wezep, die in 7-1 eindigde, stond het nu lange tijd 0-0. Vlak voor rust werd een doeltrap van de bezoekers verkeerd ingeschat, waardoor Van Marle eenvoudig de 1-0 kon scoren.

Na rust ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Het verschil in de stand was op het veld niet te zien. Toch lukte het de jonge ploeg uit Husen, gemiddeld 21 jaar, net niet de koploper een punt afhandig te maken. Het bleef bij een nipte 1-0 nederlaag.

SVZW–FC Zutphen 4-2

Al na drie minuten opende Darek Andrzejak de score namens de Wierdenaren, doordat hij de eerste de beste mogelijkheid van de wedstrijd te benutte . Na deze voorsprong ging SVZW op dezelfde voet voort. Kort voor rust verdubbelde Maarten Jansen de Wierdense voorsprong. Toch had het verschil halverwege al veel groter kunnen zijn.

Na rust leken de Wierdenaren een heel dure prijs te gaan betalen voor het gebrek aan effectiviteit in de eerste helft. Twee Zutphense aanvallen met twee keer Joshua Palm als eindstation zorgde er voor dat het 2-2 stond. Vanaf dat moment trok SVZW het duel echter alsnog naar zich toe. Ferdi ter Avest bracht zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Tim Pothast zorgde met de 4-2 voor de beslissing.